Sylvia

portret_edited_edited.jpg

Ik ben Sylvia Verheijden (1970), getrouwd en moeder van drie zonen. Ik ben empatisch, betrokken, nuchter en rationeel. Ik houd van diepgang als het nodig is en van luchtig als het kan. Ik ben een familiemens en houd van klussen, yoga, er op uit gaan, studeren en zinvol kunnen bijdragen.

Al bijna 25 jaar ben ik bezig met mens en ontwikkeling. Voordat ik mijn praktijk ben begonnen, heb ik in binnen- en buitenland voor internationale dienstverleners gewerkt o.a op het gebied van "Leren en Ontwikkelen". Na de geboorte van onze jongste zoon ben ik een paar jaar thuismoeder geweest. Beide periodes waren waardevol.

Vanwege mijn interesse in o.a. (positieve) psychologie, pedagogiek en filosofie en de waardevolle ervaringen en inzichten die ikzelf in mijn leven heb opgedaan, heb ik opleidingen gevolgd tot psychosociaal therapeut en levenscoach. In 2016 ben ik mijn Praktijk voor Positief Leven gestart met als doel kwalitatieve psychische zorg toegankelijker en normaler te maken. Vanuit diezelfde overtuiging werk ik ook als POH-GGZ in een huisartsenpraktijk. 

Ik vind het belangrijk dat goede psychische zorg snel, makkelijk en naar eigen keuze  beschikbaar is.  Net als de fysiotherapeut, pedicure, kapper of sportschool. Door niet te lang met je mentale klachten door te lopen behoud je grip op je leven en voorkom je onnodig leed.  

Door zowel in de aanvullende als reguliere zorg te werken kan ik op verschillende manieren hulp bieden. Soms heb je méér aandacht en tijd tijdens een consult nodig dan in de huisartsenpraktijk mogelijk is. Een verwijzing naar een psycholoog duurt vaak te lang en is niet altijd gewenst of mogelijk. Het kan ook zijn dat je extra ondersteuning kunt gebruiken in de periode dat je op een wachtlijst staat. Of je wil "zo af en toe" een gesprek, als opfrissing of om over iets te sparren.

Dan ben je in mijn praktijk precies op de goede plek.

Als blijkt dat je meer baat hebt bij een andere vorm van hulp, dan geef ik je betrouwbaar advies.

Ook als aanvulling of vervolg op je reguliere zorgtraject 

"Sylvia is een zeer toegankelijk persoon. Ze kan goed luisteren, is oprecht, onbevooroordeeld, eerlijk en kritisch maar altijd vanuit het hart. Het is een genot om te mogen sparren met haar over het leven en de keuzes die we daarin maken, de opvoeding van mijn drie dochters en alles wat daarbij komt kijken. Een mooi persoon die anderen kan helpen om het beste uit zichzelf te halen door stil te staan en terug te gaan naar wat je van binnenuit voelt en van buitenaf ervaart". 

- Cindy 

Opleidingen:

  • POH-GGZ opleiding, Fontys Hogeschool 

  • Medische en psychosociale basiskennis (Plato norm), Sonnevelt Opleidingen

  • Training Traumaverwerking (EMDR), Open Fields Opleidingen

  • Post-HBO Levenscoach, Sonnevelt Opleidingen

  • Post-HBO Kindercoach, Sonnevelt Opleidingen

  • Post-HBO Psychologie in de Praktijk, Sonnevelt Opleidingen

  • HR Leadership, Rotterdam School of Management 

  • Tomorrow's Leaders Research Group, London Business School

  • Talen & Culturen van Latijns Amerika, Universiteit Leiden 

  • International Management, Universiteit Maastricht

"Ik heb Sylvia mogen ervaren als een zeer spontane, nuchtere en kundige persoonlijkheid, die met beide benen stevig op de grond staat. 

Vanuit haar sterke intuïtie heeft ze me diverse keren enorm verder geholpen door de spijker op de kop te slaan."

- Jos 

"Sylvia is iemand waar ik me veilig, begrepen, gezien en gehoord voel. Zij durft te uiten wat haar opvalt, wat ze ziet en hoort en daardoor kom ik verder in mijn persoonlijke proces. Ze is er echt voor mij en ze oordeelt niet. Ook voel ik dat ze niet snel schrikt van alles wat ik met haar deel. Ik kan thuis komen bij mezelf."

- Hermina 

Ik ben als psychosociaal therapeut RBCZ geregistreerd en lid van FAGT. Deze garanderen dat wordt voldaan aan wettelijke en professionele kwaliteitseisen in de zorgsector.

Praktijk Sylvia Verheijden is geïnspireerd door de Positieve Psychologie en past in het concept van Positieve Gezondheid