top of page

Werkwijze

Bel of mail me gerust voor een gratis en vrijblijvend  kennismakingsgesprek. We kijken dan of het klikt en of jouw klachten bij mij aan het goede adres zijn. Zo ja, dan plannen we een intake gesprek waarin we verder op jouw hulpvraag ingaan en bespreken wat in een traject aan bod zou kunnen komen. 

Als je eenmaal de stap genomen hebt, wil je ook snel aan de slag. In mijn praktijk kun je daarom uiterlijk binnen drie weken starten. Zonder verwijzing, diagnose en zonder lange wachttijd.

 

Ik ben psychosociaal therapeut en levenscoach en werk in de aanvullende zorgsector. Het "aanvullende" in mijn werk zit hem in de toegankelijkheid, gelijkwaardigheid en de tijd en aandacht in een consult. Ik werk op basis van wetenschappelijk gefundeerde theorieën en methodieken maar elk traject is anders: Afhankelijk van wat jou vooruit kan helpen, mix en match ik elementen uit de (Positieve) Cognitieve Gedragstherapie, Rationeel Emotieve Therapie, Schematherapie, Oplossingsgerichte Therapie, Acceptance and Commitment Therapie, Mindfulness, Voice Dialogue en EMDR. Zo werken we samen aan een persoonlijke "gebruiksaanwijzing".

Het consult duurt 75 minuten. Zo is er tijd en aandacht voor een gesprek van mens tot mens. Bovendien is er dan ook ruimte voor emoties en gedachtes, samen sparren, het geven van uitleg en handvatten en om er zonder haast mee te oefenen. Mijn ervaring is dat sessies dan beter beklijven, je snel op eigen kracht verder kan en het traject niet zo lang hoeft te duren. 

Snelle, laagdrempelige en professionele psychische hulp op maat

De frequentie van de gesprekken en de duur van een traject bepaal je zelf en hangen helemaal af van jouw behoefte. Het komt voor dat je aan één gesprek al genoeg hebt maar gemiddeld kun je uitgaan van 7 à 8 gesprekken van 75 minuten, inclusief de intake. Je bent ook "zo af en toe" welkom, als je behoefte hebt aan opfrissing of even sparren. Mailcontact (e-coaching) via Zivver is ook mogelijk.

Na elk consult ontvang je via Zivver een verslag en na afloop van het traject ontvang je een eindverslag. Met jouw akkoord kan dit naar de huisarts of bedrijfsarts gestuurd worden.

Zowel voor mijn werk als psychosociaal therapeut en levenscoach als voor mijn functie als POH-GGZ, volg ik regelmatig bijscholing en neem ik deel aan intervisie en supervisie, zo blijf ik inhoudelijk en kwalitatief up-to-date. 

Als blijkt dat je meer baat hebt bij een andere vorm van hulp, dan geef ik je betrouwbaar advies.

Ook als aanvulling of vervolg op je reguliere zorgtraject 

Sylvia nodigt je open-minded en in een veilige omgeving uit om naar jezelf te kijken. Ze maakt gebruik van diverse methodieken die ze zo weet in te zetten dat het zeer verhelderend werkt om tot inzichten te komen. Ik heb bij haar het gevoel dat alles er mag zijn, alles is bespreekbaar."

- Linda  (40+)

"Sylvia, je kunt heel goed luisteren en legt snel verbanden, je ziet wat er gebeurt en kan het liefdevol teruggeven. Bij jou voel ik me veilig om te kunnen zijn wie ik ben."

- Petra (50+)

"Jij brengt veel kennis en geduld naar anderen. Dat heb ik zelf mogen ervaren. Je hebt mij echt geholpen toen ik iemand nodig had. Daar ben ik je dankbaar voor."

- Groet, Astrid  (45+)

“Bij Sylvia voelde ik me vanaf de eerste sessie begrepen en veilig. Ze kan goed luisteren en heeft persoonlijke aandacht. Ik heb door Sylvia veel over mezelf mogen leren en ook vooral geleerd hoe ik deze dingen over mezelf kan accepteren en omarmen. Bij Sylvia kun je al je zorgen kwijt en voel je je altijd gehoord. Mijn vrienden en ik noemen de dingen die ik van Sylvia heb geleerd dan ook altijd ‘de wijsheden van Sylvia’.”

- Famke (20+)

"Beeldbellen, hoe bevalt dat? Voor mij is het even wennen, dat is zeker. Maar mijn ervaring is dat de drempel laag is en je er makkelijk overheen stapt. Het is wonderlijk hoe snel je 'in het gesprek zit' alsof je tegenover elkaar zit, rustig met een kop koffie of thee. Zo kan je dankzij de moderne technologie toch een goed en vertrouwd gesprek voeren. Een super oplossing dus!"

- Richard (45+)

bottom of page